Здравен хороскоп 2016

ОВЕН

Грижата за здравето трябва да бъде едно от приоритетните направление за представителите на зодия Овен.

Ако сте много енергични и сте в състояние да вършите много работа  без да мислите за здравето си, опитайте се преди да се подложите на неоправдан риск, да помислите за последствията от вашите действия. Разсъжденията ви, че нищо страшно няма да се случи заради претоварването ви с работа, няма да ви бъдат съюзник през февруари , март и юли 2016 година. През това време Меркурий ще се пресича с Марс и вие ще усетите тези действия на планетите.

Вярно, че Марс ще ви приканва към по-интензивна дейност и няма да може да устоите на изкушението да покажете смелост. Тогава сте длъжни да вземате бързи решения, без напрежение, като избягвате чувството за съперничество или конфликтни ситуации. Освен това комбинацията Марс – Юпитер ще бъде доста осезаема през юли и август и може да предизвика проблеми с храносмилането или от ревматичен характер, които при вас най-вероятно са наследствени. Звездите ви препоръчват през 2016 година да обърнете внимание на укрепването на нервната система, дихателните пътища и капилярите.

 

ТЕЛЕЦ

На Телците действително е необходимо да следят здравословното си състояние през 2016 година. На фона на противоречивите и конфликтни отношения с партньора и членовете на семейството, сте склонни да потискате чувства и емоции. Възможно е да почувствате пристъпи на агресия, които могат да предизвикат сериозни здравословни проблеми. Може да започнат да ви безпокоят алергични реакции, проблеми с храносмилателния тракт, а също така и ендокринни смущения.  Вие трябва да се научите да бъдете по-снизходителни, да прощавате, за да можете да откриете начини, които ще ви помогнат за разпускане на място. Летните месеци ще ви донесат повече оптимизъм и добро физическо състояние. През 2016 година, звездите ви препоръчват да бъдете внимателни с храненето, а също така да обърнете внимание и на нервната система, артериите и глезените.

 

БЛИЗНАЦИ

Близнаци, опитайте се през 2016 година да се храните здравословно! Бързите темпове на живот и натоварването на работното място, ще ви изкушават да забравите за здравословната храна. Сатурн, който се намира във вашия знак, ще предизвика забавяне на обмяната на веществата, което като правило може да доведе до различни усложнения. Организирайте се така, че да имате повече свободно време и почивки. Това ще допринесе за спокойствието ви, ще станете и по-ефективни в работата си. Звездите ви препоръчват през октомври и ноември 2016 година бъдете по-внимателни и да отделите внимание на нервната система, на дихателните органи и кръвоносните съдове, тъй като Меркурий ще оказва въздействие върху вашето здраве.  За да върнете добрата си форма и настроение, се отдайте на спорта.

 

РАК

Раци, ако през 2016 година почувствате, че организма ви не е във форма и усетите признаци на умора или болка, не ги игнорирайте! Това означава, че трябва да направите промени в начина си на живот – хранене, физическа активност – това е вашата силна точка за следващата година. Опитайте се да избягвате стресовите ситуации и да не злоупотребявате с алкохола. В началото на 2016, вашият организъм ще бъде склонен към занижен имунитет, затова и ще се чувствате уморени и напрегнати. През втората половина на 20165 година, някои представители на зодия Рак може да почувстват дискомфорт в храносмилателната система или в кръвоносните съдове. И въпреки че от време на време, проблемите със здравето ще са доста осезаеми, като цяло ще се чувствате достатъчно енергични и ще имате добър тонус. Звездите ви препоръчват да се погрижите за черния си дроб и да не го подлагате на хранителна агресия. Не забравяйте и за спорта!

 

 ЛЪВ

През 2016 година, представителите на зодия Лъв трябва да следят здравословното си състояние, особено през втората половина на годината. Ако имате някакви кожни заболявания или страдате от алергии, непременно трябва да ви бъде назначено лечение. Най-вероятно това са стари здравословни проблеми, които сте пренебрегвали, и които могат да окажат влияние върху имунната ви система. Любителите на пътуванията трябва да бъдат внимателни в края на пролетта и през лятото, тъй като през този период сте предразположени към травми, които могат да доведат до счупвания и кръвоизливи. Бъдете предпазливи през втората половина на 2016, за да съумеете да опазите здравето на черния си дроб. Би било изключително мъдро да не си правите експерименти с него и да го подлагате на изпитания, като злоупотребявате с тежка храна и алкохол. Контролирайте емоционалното си състояние, за да избегнете здравословни проблеми.

 

ДЕВА

Девите няма да имат сериозни здравословни проблеми през 2016 година. Научете се да се щадите емоционално, като гледате по-философски на нещата. Не позволявайте на ежедневните проблеми да подкопаят здравето ви. През юни и юли се отнасяйте внимателно към хранителните си навици. Ако искате да бъдете в добра физическа форма е необходимо да се движите в посока към здравословния начин на живот. Вие имате воля и решителност за това. Имате всичко, което ви е необходимо за оздравителни мероприятия , които ви харесват и ви вдъхновяват за поддържане на висок жизнен тонус. Юни, юли и първата половина на август ще бъдат най-благоприятни в това отношение. Използвайте това време пълноценно!

 

ВЕЗНИ

Везни, 2016 година ви дава възможност да анализирате действията си, свързани с начина ви на живот и отношението към самите вас. Затова трябва да се вслушвате в сигналите на собственото си тяло, макар и да сте склонни да считате, че вашите проблеми със здравето са генетични. Това не е съвсем така. За подобряване  на здравословното ви състояние се нуждаете от професионална помощ. През първите месеци на 2016 година, Юпитер ще ви помогне на бъдещето с оптимизъм и да градите планове на базата на собствените си таланти и способности. За вас ще бъде достатъчно да се придвижвате с бавни крачки, може би изпитвайки незначителни неудобства, но само в този случай здравето ви няма да пострада. През втората половина на годината, когато Юпитер влезе в съзвездието Рак, вие многократно ще бъдете подлагани на стрес. Опитайте се да се придържате към здравословното хранене и спортувайте повече! Това е най-безопасния начин, благодарение на който ще стоите далеч от лекари и лекарства. 

 

СКОРПИОН

Със Сатурн, който през 2016 година ще има пряко въздействие върху вашия живот, ще изпитате много сериозни ситуации и липса на увереност в самите себе си. Може би все още чувствате товара на събитията от минали периоди. През новата година ще преминете през етап на осъзнаване на вътрешните ресурси и на реалистична самооценка, от което би било добре да се възползвате.

Пренебрежителното отношение към медицинското обслужаване, би могло да доведе до заключението, че е необходимо радикално да промените начина си на живот. Сатурн ще положи всички усилия, за да сложи край на вредните ви навици и да промени начина ви на хранене. През юли и август ще имате проблеми с храносмилателната система и ще почувствате рязко понижение на жизнения ви тонус, на фона на нервно напрежение. Просто се заемете със спорт, с джогинг, с медитация, или дори с танци – тогава с лекота ще можете да се отървете от нежеланите ефекти. Най-добре ще бъде ако това се случва не в шумна компания, а в обкръжението на близки хора.

 

СТРЕЛЕЦ

Сатурн в съзвездието на Скорпион е влязъл в скрита, тайна област на вашия живот от есента на 2015. Той ви насърчава да погледнете вътре в себе си и да изследвате живота си, това което сте направили и това, което се надявате да направите в бъдеще. В периода от февруари до юни 2016 ще усещате доста остро объркването и недоволството от живота си. Ще почувствате, че здравословните проблеми, които не са ви безпокоили през последните години, отново ще напомнят за себе си. Може би има смисъл да преразгледате своите навици, или дори начина си на живот. На някои представители на Стрелец ще им се иска да се уединят и да се изолират от конкретни грижи. Това време е идеално за самоанализ и решаване, както на духовни, така и на здравословни проблеми. Докато Уран се движи във вашия знак, изпълвайки го с адреналин, този път очевидно трябва да обърнете повече време и внимание на физическата енергия, която ще използвате. Тук Плутон ще въздейства върху вашето здраве. Необходимо е да бъдете по-внимателни в храненето, да изоставите вредните навици и да практикувате ежедневно повече движение.

 

КОЗИРОГ

През 2016 година Козирозите може да бъдат подложени на повече стрес, което ще им създаде психологически дискомфорт и физическа умора. За ваше щастие, имате силен организъм, в противен случай би било изключително трудно да се справите с напрежението, което може да възникне в периода между март и юли следващата година. Би било добре да вземете своевременни мерки за повишаване на имунитета и облекчаване на вътрешния безпорядък. Почивката и свободното време са абсолютно необходими за вашето здраве. От април до септември може да възникне чувство на несигурност и страх. Плутон ще премине през вашия знак, което ще окаже дълбока промяна на вашата личност и на имиджа. Освен това, не забравяйте, че през есенния период при вас често се обострят хроничните заболявания, затова е най-добре от рано да се погрижите за здравето си. Погрижете се за себе си, за да може изцяло да използвате възможностите, които имате. Това непременно ще ви донесе подобряване на начина на живот.

 

ВОДОЛЕЙ

Стресът и напрежението ще бъдат основните вредители на Водолеите през пролетта и лятото на 2016 година. Те може да доведат до намаляване на жизнената активност, разклатена нервна система, както и до сърдечно-съдови проблеми. Звездите ви препоръчват да се отнасяте много сериозно към здравето си. Ако подходите разумно към тези препоръки, то свободното си време ще можете да прекарате свободно с приятели, вместо да мислите за лекари. Като цяло 2016 година ще промени вашето емоционално качество на живот и ще ви помогне да постигнете състояние на вътрешно равновесие. Благодарение влиянието на Плутон в съзвездието на Козирог, ще можете да промените всичко, което искате, дори навиците си. През втората половина на годината ще получите подкрепа и от други астрални влияния. Важно събитие ще бъде това, че ще се активират Марс и Уран в Овен, което ще се отрази на напредъка и движението ви напред. Ето защо, ако следите и се грижите за себе си – да се храните правилно, по-често да прекарвате на чист въздух и сред природата, да се откажете от вредните навици, тогава при вас всичко ще бъде наред. През март и април склонността ви към безразсъдни действия може да доведе до наранявания и травми.

 

РИБИ

През първата половина на 2016 година, звездите сочат на представителите на зодия Риби проблеми, свързани с намаляване жизнеността и отслабване на имунната система. Вероятно заради стреса и грижите, напрактика силите ви са изчерпани. Възникналите проблеми трябва да се решават, в противен случай това може да доведе до влошаване на здравословното състояние. През втората половина на годината, ще можете да намалите вътрешното напрежение, което ще ви позволи да възстановите жизнения си потенциал. За всеки случай, ходете на лекар, ако това е необходимо. Пазете се от преяждане. Вие също така, сте склонни да поемате настроението на хората, които са около вас. Това може да направи поведението ви капризно, а понякога и да предизвика раздразнение. Напълно е възможно да станете много възприемчиви към хора, които се опитват да ви излъжат с големи обещания, и които напрактика преследват своите интереси. От юли ще имате голяма полза от триъгълника Юпитер – Сатурн – Нептун, които ще ви помогнат да опознаете по-добре себе си и ще ви научат да се цените повече. Освен това, с идването им във вашия знак, ще усетите повишаване на жизнения тонус.

 

ПЪЛЕН ХОРОСКОП ЗА 2016 ГОДИНА ТУК>>>

ЛЮБОВЕН ХОРОСКОП 2016

КИТАЙСКИ ХОРОСКОП 2016

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.