Диетолози разкриха защо не можем да отслабнем!

Защо диетите нямат резултат?

Диетолози разкриха защо отслабването остава мечта за милиони жени по света. Едва ли има дама, която да не се е подлагала на специален хранителен режим, който да извае фигурата й. Често обаче резултати няма. Ето защо се получава така:

Оказва се, че голяма част от жените нямат необходимото търпение, за да видят крайния резултат от диетата. 39 % от дамите признават, че се отказват от режима, ако до две седмици не видят резултат. Тези от тях пък, които са успели да свалят някой и друг килограм много бързо възвръщат старото си тегло. „Много от жените не осъзнават, че загубата на тегло изисква дългосрочна ангажираност”, обясняват специалисти, които са категорични, че лишения трябва да има и след приключването на диетата. Свалените килограми се запазват ако изградите добри хранителни навици в ежедневието си.

Друг проблем на жените е, че започват диетите с отрицателна нагласа. Когато веднъж е направен неуспешен опит за отслабване, дамите вътрешно в себе си са убедени, че и новата диета няма да помогне. Отрицателните мисли пък влияят върху физическото и психологично състояние и вероятността провалът да се повтори е много голяма, пише „Космополитан”.

И не на последно място диетите нямат успех, просто защото близки и приятели неволно „саботират” мисията. Когато няколко пъти чуете от любимите хора, че теглото ви е идеално, се успокоявате и диетата приключва.

Коментари

Comment: 
mnogo viarno tova e osnovniq problem na jenite osobeno poslednoto

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.