Великият Никола Гюзелев гасне в старчески дом

 Никола Гюзелев

Великият оперен певец Никола Гюзелев, който прослави страната ни в цял свят, гасне в старчески дом. Той се бори за живота си вече втори месец, напълно изоставен от близки и роднини.

Никола Гюзелев е настанен в частен хоспис в покрайнините на София, след като през февруари паднал и счупил таза си, алармира „Всеки ден”. „Текат последните му дни. Съпругата  и децата му го изоставиха, виждат го по веднъж в седмицата”, коментират пред изданието потресени оперни деятели.

След инцидента Никола Гюзелев е напълно обездвижен. Певецът има и проблеми със сърцето след тежка операция по поставяне на 3 байпаса през 2011 година. В последната година и половина, оперното светило развил и Алцхаймер. „Най-тежко му е обаче, че е забравен от съпругата и децата си. Пратен е в старчески дом, който за по-благозвучно наричат „хоспис”, коментират близки до Никола Гюзелев, допълвайки, че певецът има голяма къща в Бояна. „Редно беше децата му да намерят медицински служители,които да се грижат за него в дома му, но така е по-лесно”,  потресени са оперни деятели, които и до ден днешен си спомнят незабравимите изяви на българския бас на сцената.

 

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.