Божков взима „Биг Брадър” от Нико Тупарев?!

Васил Божков купува Биг Брадър

Васил Божков предприе стъпки по закупуване правата на „Биг Брадър” от „Ендемол”. Най-богатият българин е на път на вземе риалити формата, изпълнението на който от години е поверено на Нико Тупарев.

Както е известно холандската компания „Ендемол” е предоставила лиценза за излъчването в България на „Нова телевизия”. Медията пък по традиция го прехвърля на Нико Тупраев като подизпълнител. Заради провала в последния сезон обаче от „Ендемол” сериозно обмислят възможността да дадат правата на Васил Божков, пише „Уикенд”.

Холандците били бесни заради простотията, която се ръси в национален ефир. Освен това в последните два сезона правилата били нарушени многократно, а рейтингът ставал все по-незадоволителен.  Всичко това пък съвпаднало с края на договора, който „Ендемол” има с „Нова телевизия”. Именно поради тази причина е възможно е контрактът да не бъде подновен, а лицензът за излъчването на „Биг Брадър” директно да бъде даден на Васил Божков.

Всъщност „Биг Брадър” няма да бъде първият телевизионен проект с участието на Васил Божков. Всеизвестно е, че именно бизнесменът стои зад едно от най-хитовите предавания „Национална лотария”.

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.