Свидетелски показания преобръщат разследването за катастрофата на „Цариградско шосе”

Таксито на Михаил Куртев било засечено от черно "Audi Q7"

Нови свидетелски показания преобръщат разследването на трагичната катастрофа на „Цариградско шосе”. Двама свидетели на инцидента твърдят пред „Всеки ден”, че в злополучния ден са пътували със сив „Фолксваген Голф” след таксито на Михаил Куртев. Божидар Станчев и Любомир Караиванов разказват,че таксиджията е бил засечен от черно “Audi Q7” с регистрационен номер СА 6699 КН. Джипът летял в лявата лента, навил рязко волана към таксито и секунди след това се случило най-лошото.

„Категоричен съм, че джипът умишлено засече таксито”, разказва Божидар, допълвайки, че в района на хотел „Плиска” има камери за видеонаблюдение, които могат да потвърдят думите му. Божидар Станчев описва и водача на джипа. Според думите му, автомобилът е управляван от късо подстриган мъж със слънчеви очила.

Според свидетелите и таксито на Михаил Куртев, и джипът се движели с висока скорост. „Таксиджията караше с около 130-140 километра, а не с 96”, категорични са очевидците, които съжаляват, че не са спрели да помогнат на пострадалите. „Много хора се спряха да помагат, а ние продължихме. Бяхме в шок от гледката”, разказват младите мъже, които подали сигнал на тел.112.

За това, че във фаталния ден таксито е било засечено от джип разказа и самият Михаил Куртев. Още десетки свидетели на пътния инцидент потвърдиха думите му, апелирайки към МВР да издирят водача на автомобила и той също да понесе отговорност за тежката катастрофа на "Царигарско шосе", която рани 11 души и отне живота на 25-годишната Станислава.

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.