Мистерията около смъртта на митрополит Кирил се заплита!

Мистерията около смъртта на митрополит Кирил се заплита. Близки до владиката направиха шокиращи разкрития, които категорично оборват официалната версия, че дядо Кирил се е удавил, докато ловял миди.

„Кирил не можеше да плува и това го знаят всички в църквата”, коментираха пред „България днес” двама души, които приживе са били изключително близки с владиката. По думите им, митрополит Кирил наистина е бил любител на морето, обожавал е да лови миди, но никога не се е отдалечавал на повече от 30 метра от брега, по простата причина, че не е могъл да плува.

Това, че митрополит Кирил не е бил добър плувец потвърди и местен духовник. „Дядо Кирил не беше плувец. Силите му стигаха да мине 100-тина метра и то едва-едва”, заяви пред „България днес” духовникът, допълвайки, че страстта му към морето често ставала причина за скандали с духовници и миряни, които постоянно му натяквали, че не прилично да се явява на плажа по шкембе, най-вече заради църковния сан, който забранява подобни прояви.

Убеден съм, че митрополит Кирил е бил убит”, заявява духовникът. Основания за тези твърдения му дава освен фактът, че тялото му е открито на 500 метра от брега и думите на един от лекарите, които правили аутопсията. Медикът му признал, че според данните от аутопсията в белите дробове на владиката не е открита вода, което било показателен факт, че дядо Кирил не се е удавил, а е бил удушен. Основаната версия на разследващите "издиша" и поради още една причина. Според официално разпространената информация, дядо Кирил е починал вследствие на хипотермия. Експерти обаче са категорични, че в района няма толкова студено течение.

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.