Скандалната истина: 16-годишна ромка взима по 1100 лева помощи!

Социалната система е една бездънна яма, в която държавата ежегодно налива по 4 милиарда, без резултат! Нещата трябва да се променят!

Това обяви на пресконференция в Хасково лидерът на женската организация на ВМРО д-р Султанка Петрова. Тя даде примери за това как в продължение на години държавата стимулира „мързеливите”. По думите й, социалните помощи, които ежемесечно получава майка на три деца от ромски произход са в размер на 1100 лева.  Такъв е случаят с 16-годишна хасковлийка, която няма ден трудов стаж, а си докарва в пъти по-високи доходи в сравнение с работещите майки, пише „Блиц”.

Султанка Петров е категорична, че нещата в родината ни няма да се оправят, докато системата не бъде променена из основи. Един от начините да се спре безумието със социалните помощи, които получават ромите е сумите да бъдат обвързани с образованието на майката.

За да спре да се точи държавната хазна, трябва да бъде упражнен и строг контрол над  ТЕЛК-овете в страната. „Не е нормално цели ромски квартали да страдат от астма и глухота”, коментира Петрова, допълвайки, че за всички е ясно, че голяма част от свидетелствата, които издават лекарските комисии са фалшиви.

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.