Скандален учебник вдигна на бунт родителите!

Скандално учебно помагало, предназначено за ученици между 5 и 8 клас вдигна на бунт родители, които сезираха главния прокурор и поискаха въпросният учебник незабавно да бъде свален от учебната програма.

Става въпрос за помагалото по сексуално и репродуктивно образование „Азбука за теб и за мен”. Според родителите, въпросният учебник си е чиста проба „детско по*но”, а в някои от упражненията подтикват подрастващите към хомосе*суализъм и прост*туция, пише Marica.bg.

Така например в един от уроците, децата от 6 клас трябва да затворят очи и да изградят своя фантазия, която след това да споделят пред съучениците си. В друг урок учениците трябва да се въплъщават в ролите на гей, 30-годишна ле*бийка, малолетна прост*тутка, бисе*суален и транссе*суален, който обмисля да си направи операция за смяна на пола. В друга статия пък се акцентира върху „Приказката за момичето и корабния дърводелец”, в която дърводелецът се съгласява да изпълни молбата на младата дама, но само ако тя преспи с него. „Накрая момичето изпълнило молбата му”, се посочва в текста.

Родителите са единодушни, че подобни учебници развращават децата и нямат място в учебната програма. Вече е подадена жалба до главния прокурор Сотир Цацаров.

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.