Симитли потъна в траур! Откриха телата на затрупаните миньори в „Ораново”!

Откриха телата на затрупаните миньори в „Ораново”

Управителят на мината не се чувства виновен

Подобна трагедия Симитли не помни! Около 9 часа тази сутрин бяха открити телата на затрупаните в рудник „Орановоминьори Иван Лазаров и Николай Михайлов. 18 дни цяла България се надяваше на чудо. За съжаление днес двамата миньори бяха открити мъртви. По първоначална информация, смъртта е настъпила часове след свличането на калната маса. Очаква се аутопсията да потвърди това предположение.

При инцидента в рудник „Ораново” на 16 юли загинаха още двама миньори  Асен Стойнев и Христо Младенов. Днес  близките се прощават и с петата жертва на рудника-убиец Асен Грънчаров. 49-годишният благоевградчанин загина на работното си място в четвъртък.

В същото време управителят на мината Валери Манов заяви, че няма намерение да подава оставка след трагедията, тъй като не се чувства виновен. На брифинг той изказа съболезнованията си пред близките на загиналите и допълни, че подобни инциденти не могат да се предотвратят с човешка ръка. „Не съм направил никакво нарушение”, заяви Манов, цитиран от „Дневник”.

В същото време в Симитли обявиха тридневен траур.

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.