Щерката на Мира Радева оцеляла по чудо след зверска катастрофа

Щерката на Мира Радева оцеля по чудо след зверска катастрофа

Дъщерята на Мира Радева Анна Янова е оцеляла по чудо след зверска катастрофа. Инцидентът станал на пътя София-Варна, в района на Велико Търново.

Трагедията се разиграла навръх Гергьовден през 2000 година, но още държи влага на цялото семейство. Докато Мира Радева и семейството й пътували към Варна, друг автомобил удря странично колата, управлявана от първия й съпруг Михаил Янов. Возилото се преобръща два пъти,  а най-тежко пострадала е Ани, през която минава страничното стъкло.

От тялото на 11-годишното тогава момиче са извадени 40 парченца стъкла. Вследствие на силния шок, дъщерята на Мира Радева прехапва езика си и получава комоцио. Ани веднага е настанена в болница,а няколко дни след това претърпява и операция по отстраняване на апендикса. „И до днес имам белези по врата”, разказва дъщерята на Мира Радева, която си спомня с ужас как стъклото е минало на милиметри от сънната й артерия.

Експертизата сочи, че двете коли не са се движили с прекалено висока скорост. Ударът обаче бил на остър завой и колата изхвърчала от пътното платно. Семейството буквално се е отървало на косъм от най-лошото, категорични са експертите. Убедена съм, че Свети Георги ни спаси от трагедията”, споделя самата Мира Радева.

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.