Пневмония влоши състоянието на Михаел Шумахер

Михаел Шумахер е поразен от пневмония

Състоянието на Михаел Шумахер се влоши, алармира немската преса, позовавайки се на водещи лекари от болницата в Гренобъл, където седемкратният световен шампион от Формула 1 бе настанен на 29 декември след падане на ски писта.

Михаел Шумахер е поразен от пневмония. Заболяването по принцип е опасно, а предвид факта, че шампионът все още е в кома, лекарите са силно притеснени от развоя на лечението. Шумахер вече е приел първите дози антибиотик, а очакванията на медиците са, че до три-четири дни ще успеят да овладеят инфекцията на белите дробове. Едва след се преборят с пневмонията ще продължат и опитите им да го извадят от кома.

От семейството на Михаел Шумахер отказаха да коментират каквото и да било около здравословното състояние на състезателя.

Само преди няколко дни Шуми стана жертва на долна лъжа, която притесни милионите му фенове по цял свят. В социалната мрежа Twitter бе разпространено съобщение за смъртта му. Буквално за минути постът бе споделен хиляди пъти,а  стотици журналисти обсадиха болницата в Гренобъл. „Състоянието му е критично, но стабилно”, бе единственият коментар на медиците.

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.