Ето го палата на Росен Плевнелиев в Халкидики (СНИМКИ)

Не вила, а истински палат притежава президентът Росен Плевнелиев на гръцкия полуостров Халкидики. Имението на държавния глава се намира в китното градче Уронополи, където живеят само 760 души. Палатът на Плевнелиев е разположен на висок хълм, а изгледа е повече от прекрасен – от едната страна Бяло море, а от другата величествените гори на Атон.

Разследване на ТВ7 установи, че за въпросния палат Росен Плевнелиев е броил 700 000 евро в кеш през 2007 година. Или поне това показват документите в гръцката Агенция по вписванията. Официалната декларация на държавния глава също посочва, че имотът е закупен срещу „скромната” сума от 1 369 000 лева.

В Халкидики Росен Плевнелиев е горд собственик на 5 декара земя, от които 400 кв.м. застроена площ. Вилата, както президентът я нарича, е на два етажа. Отделно има и пристройка, в която се помещават стаите за гости. В имението има луксозен басейн и голямо затревено игрище. А колко струва озеленяването, обзавеждането и поддръжката на въпросния палат, можем само да гадаем.

Факт е, че само за прехвърлянето на собствеността, Плевнелиев е броил 65 000 евро.

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.