Очевидец разказва за кошмара на „Цариградско шосе”

Галин Стоянов разказа за кошмара на "Цариградско шосе"

Дни след тежката катастрофа на „Цариградско шосе”, когато пиян таксиметров шофьор отне живота на 25-годишна жена и рани още 11 души, 3-ма от които тежко, очевидец на пътния инцидент разказа за трагедията. „Направи ми впечатление, че таксито се движеше доста по-бързо от останалите коли. В следващия момент се случи най-лошото”, разказа пред БНТ Галин Стоянов, който е бил точно зад спирката. „Хората хвърчаха във въздуха. Първоначално се уплаших и избягах”, заяви младежът.

Няколко секунди след сблъсъка, Галин се свестил от шока и веднага подал сигнал на спешния телефон. Това се случило точно в 20,23 часа, а няколко минути по-късно полицията била на мястото на инцидента. По думите на Галин Стоянов полицаите били тези, които спасили шофьора от гнева на свидетелите. „Имаше вероятност да го набият”, разказва очевидецът, който потвърждава думите на полицаите, че таксиджията от „Цариградско шосе” е бил неадекватен.

„Всеки ден съм на протестите и мога да кажа, че протестиращите правят път на линейките”, заяви друг свидетел по повод разпространената информация, че линейката се е забавила с 4-5 минути, защото е трябвало да мине по обходен маршрут. От спешния център също обявиха, че забавянето не е било фатално. На път за лечебното заведение, те наистина минали по обходен маршрут, но ранените в линейката били стабилизирани, пише агенция „Блиц”.

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.