Нов удар за Гълъбин Боевски! Отнемат имуществото му!?

Комисията отнемане на незаконно придобито имущество погва Гълъбин Боевски

Седмици след като стъпи на родна земя, Гълъбин Боевски отново е под прицела на властите. Този път обаче не става въпрос за бразилските, а за българските. Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество започва разследване срещу световния шампион. Ако проверката установи разминавания между декларираните приходи и разходите, които е правило семейството, ще се стигне до конфискация на имуществото му.

Проверката обхваща период от 25 години и ще започне веднага след като бразилските власти изпратят всички документи по казуса „Боевски” на Външно министерство. Книжата ще бъдат предадени на правното ведомство, което пък от своя страна трябва да сезира комисията. Ако в хода на проверката се установи несъответствие между декларирани приходи и разходи в размер на повече от  60 000 лева, Гълъбин Боевски може да се раздели с част от имуществото си, съобщава „Монитор”.

Проверката ще обхване всички имоти, коли и банкови сметки на семейството на Гълъбин Боевски, както и разходите, които фамилията е правила за пътувания извън страната. В полезрението на Комисията за конфискация на имущество, придобито от незаконна дейност попадат всички граждани, срещу които са били разследвани за дейности, от които се изкарват солидни суми, включително и зад граница.

Наскоро след такава проверка бе отнето имуществото на Христо Стоянов, който бе осъден за трафик на хора в Белгия. Тогава той се раздели с имоти на стойност 919 000 лева.

категории: 

Коментари

Comment: 
- Скъпа, заприличала си на Гълъбин Боевски! - Как така?! - Качила си 9 килца без да усетиш...

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.