Невероятно! Ще живеем до 1000 години!

Проф. Обри де Грей обещава вечен живот

Десетилетия наред учени, начело с проф. Обри де Грей търсят начин да спрат стареенето и да удължат човешкия живот.

В едно от последните си интервюта,  д-р Де Грей е категоричен, че в следващите 25-30 години, считано от сега, той и колегите му ще успеят да разградят тайната на „вечния живот”. „Шансовете за това са повече от 50 %”, обявява професорът и допълва, че първоначално човешкият живот ще се увеличи най-малко с 30-40 години.

Две десетилетия след това пък има голяма вероятност средната продължителност на живота да стане 200, а след време дори и..1000 години! Според Обри де Грей, основната причина за стареенето на клетките са дефектите, които се проявяват и които отключват болестите. Именно в борбата с тези дефекти е насочена работата на целия му екип.

С всяка изминала година технологията им се подобрява и много скоро методът ще бъде изпробван върху мишки. „Успеем ли да докажем, че действа върху мишките, няма да минат повече от 20 години и ще го приложим успешно и върху хората”, коментира британският учен. По думите му биотехнологични разбработки целят остаряването и смъртта могат да бъдат отлагани във времето, защото ще има възможност чрез приема на различни медикаменти клетките да се обновяват на всеки 10-15 години.

Само преди няколко дни пък индиец се провъзгласи за най-възрастния човек на планетата. Невероятната история на 179-годишния дядо, вижте ТУК>

 

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.