Наш джигит вдигна 234 км. на магистрала! Глобиха го с 1400 лева!

Наш джигит вдигна 234 км. на магистрала в Хърватия

34-годишен българин изпробва мощния си автомобил на магистрала в Хърватия, а джобът му олекна с повече от 1400 лева, съобщава местната преса.

Шофьорът, който управлявал „Audi” с германска регистрация е спрян от полицаите, които моментално му написали глоба от 5500 куни (около 730 евро). Освен солената глоба, нашенецът се сдобил и с едногодишна забрана да шофира на територията на Хърватия.

Само преди няколко дни с подобно „постижение” се похвалиха и още няколко родни шофьори, които успели да изминат разстоянието от София до Бургас за 2 часа. „За рекорда чух на софра”, сподели пред „Блиц” депутатът от „Коалиция за България” Мартин Захариев, който не пожела да назове имената на смелчагите, които „летели” по АМ „Тракия” със 180 километра в час.

В същото време от КАТ съобщиха, че се готвят промени в Закона за движение по пътищата. Новите правила ще влязат в сила от ноември и предвиждат двойно увеличение на санкциите за висока скорост. За 20 километра над допустимата скорост, нарушителите ще плащат 100 лв., вместо досегашните 50.

 

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.