„Красивият" урок на най-грозната жена в света (ВИДЕО)

Най-грозната жена в света Лизи Веласкес

Тя е само на 24 години. Тежи шокиращите 26 килограма и още от ранна детска възраст се сблъсква с жестокост, злоба и подигравки. Тя е Лизи Веласкес – мъжкото момиче, което бива заклеймено като „най-грозната жена в света”.

Лизи страда от изключително рядко и нелечимо заболяване - неонатален прогероиден синдром. Заболяването освен че не й позволява да наддава килограми (въпреки че се храни по 60 пъти на ден), ускорява процеса на стареене и става причина за пълната й слепота на дясното око.

Още от дете Лизи се сблъсква с вторачените погледи на околните, които я гледат със съжаление. Най-големият удар обаче идва преди няколко години, когато съучениците й от гимназията публикуват в YouTube клипче с нейни снимки, озаглавено „Най-грозната жена в света”. Видеото се превръща в истинска сензация и само за няколко месеца е гледано от милиони „красиви” интернет потребители, които не пестят грозните си коментари.

Лизи Веласкес е съсипана. Младата жена прочита толкова жестоки думи, колкото дори не е предполагала, че могат да съществуват. Именно в този момент проявява най-голямата сила. Лизи решава да живее напук на всичко и всички. Нещо повече –негативизмът на околните успява да я мотивира и тя решава, че от там насетне мисията в живота й ще бъде да помага на околните.

През 2012 младата американка издава книгата „Бъдете красиви, бъдете себе си”, в която дава серия от „красиви” уроци, въпреки че е заклеймена като „най-грозната” в целия свят. Лизи Веласкес участва и в редица беседи и телевизионни предавания, а правилото, което винаги спазва е да поставя злонамерените хора от дясната си страна. „Така и в буквален, и в преносен смисъл съм сляпа за всеки, които иска да нарани чувствата ми”, споделя Лизи Веласкес.

Вижте и видеото:

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.