Аутопсията показа от какво е починал митрополит Кирил

Митрополит Кирил ни напусна

Владиката бе намерен мъртъв тази сутрин на плажа във Варна

Часове след като митрополит Кирил бе намерен мъртъв на плажа във Варна, прокуратурата излезе с официално становище по случая. Магистратите оповестиха резултатите от направената аутопсия, която категорично е отхвърлила версията за насилствена смърт или инфаркт. Патоанатомите са доказали, че митрополит Кирил е починал вследствие на удавяне, каквато беше и първоначалната версия.

В същото време от варненската болница „Света Марина” отмениха назначената пресконференция, на която трябваше да оповестят резултатите от аутопсията, с мотива, че тече разследване. Цялата тайнственост около смъртта на митрополит Кирил пък стана повод за множество съмнения и догадки. Така например в морската ни столица все по-усилено се говори, че владиката е бил удавен. Според слуховете, дядо Кирил е изваден от водата с дрехи, което отхвърляло вероятността да е плувал. Руски медии пък тиражират версията за удушаване.

Митрополит Кирил ще бъде погребан в четвъртък. Точно в 8 часа ще започне поклонението в катедралния храм „Свето Успение Богородично”. Опелото е насрочено за 14 часа.

 

 

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.