Лили Иванова – най-богата сред певиците! Приходите й скочиха с 500%!

Само за една година приходите на Лили Иванова са се увеличили с над 500%. Това става ясно от официалния отчет на фирма „ЛИ1”, с която певицата осчетоводява доходите си. Справка в официалните документи показва, че за 2012 година примата на родната естрада е изкарала точно един милион и 31 хиляди лева. За сравнение, през 2011 година Лили е декларирала едва 136 000 лева.

Според официалните документи, до които се добра „България днес”, само от концерти и участия певицата си е докарала 939 000 лева. Малко над 90 бона Лили е регистрирала в категория „Други” (по всяка вероятност от авторски права върху песните й).

„Нали не мислите, че само за една година хонорарът й е скочил 5 пъти или пък, че през 2011 не са я канили на участия”, коментират с усмивка колежки на Лили Иванова, които са категорични, че огромният скок в декларираните приходи на легендарната изпълнителка се дължи на данъчните проверки, които започнаха още през 2009 година. Цели две години данъчните разследваха Лили Иванова за укриване на доходи и в крайна сметка се оказа, че певицата е ощетила държавата с около половин милион лева.

Към днешна дата Лили Иванова е платила въпросната сума. Нещо повече – тя дори е станала изряден данъкоплатец и доказателство за това са приходите от един милион лева за 2012 година. Наред с тях обаче впечатление правят и твърде високите суми, които фирмата на Лили Иванова отчита като разходи. Според официалните документи през 2012 година певицата е дала 212 000 лева за реклама, 132 000 за наеми, 186 000 за заплати и 67 000 лева за консултации с експерти. „Явно стремежът й към спестяване на данъци не е изчезнал”, коментират специалисти.

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.