Лекари от Спешното отказаха спешна помощ на ученичка– намесва се полицията

Лекари отказаха да прегледат 17-годишна

Лекари от спешния център в Благоевград отказаха помощна 17-годишна ученичка, пострадала при падане от стълби.

На 3 май студентката Ива Георгиева закарала 17-годишната си сестра в спешния център в Благоевград. „Кракът я болеше силно – нямахме представа, дали е счупен или навехнат”, пише в писмо до в. „Струма” Ива. Влизайки в Бърза помощ двете момичета се натъкнали на грубо отношение от страна на дежурните лекари, които отказали да направят снимка на крака на момичето. Без да записват името на пациента в журнала и без да издадат какъвто и да било документ, медиците ги препратили към частната болница „Пулс”.

Отивайки във въпросното лечебно заведение,  на момичетата било обяснено, че трябва да заплатят 30 лева за екип и 15 лева за снимка. „Тогава се върнах в Спешното, а лекарите ми заявиха да се оправяме сами. Казаха ми, че няма да направят снимка и ако не се разкараме, ще викнат полиция”, обяснява Ива, допълвайки, че е поискала от дежурните да се легитимират, но нито един не е казал имената си.

В този момент нервите на по-голямата сестра не издържали и тя позвънила на полицията. Едва след намесата на униформените на пострадалото момиче била оказана медицинска помощ. „Това отношение на лекари ли е?”, възмущава се Ива Георгиева и уточнява, че прегледът е извършен два часа след посещението на спешния кабинет.

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.