Кубрат Пулев – великият българин, който накара хиляди да заобичат бокса! (ВИДЕО)

Днешната статия ще бъде по-различна … доста по-различна. Чрез нея ще се опитаме да ви предадем емоциите, които успя и продължава да създава най-добрият български боксьор Кубрат Пулев не в един и двама наши сънародници. Текстът е на наш читател:

„До 2012 година всичко, което знаех за Кубрат Пулев бе че е добър български боксьор, който бе успял да повали на ринга цели 16 противника (до тогава). За професионалните качества на Кобрата само бях чувала. До този момент не бях гледала нито един негов мач. Факт, който тотално се промени на 29.09.2012 година. Да, датата е точно тази!

Тогава се състоя мачът на Кобрата с Александър Устинов. Нашето момче успя да повали 202-сантиметровия си противник в 11-ия рунд.  Каква победа само! Скачах от кеф пред телевизора у дома, чувствах се горда българка, радвах се на победата. Минути след въпросния мач бях сигурна – Кобрата има уникален талант, истински професионалист е и нищо не му пречи да победи Кличко. По онова време обаче идеята за мач с Кличко още не беше „узряла“ в главите на българските журналисти. Но в моята да. По същото това време написах статия в малък спортен сайт, чрез която призовавах Кличко да се готви за двубой с Кобрата.

Сещате се какви коментари получих . И колеги, и читатели ме убеждаваха, че да бъдеш оптимист е хубаво качество, но моят бил прекалено.Малко след това под същото заглавие писаха и едни от най- авторитетните спортни сайтове. И на тях обаче им оспорваха твърдението.

През 2014 се състоя и въпросният мач Кобрата -Кличко. Мач, който Пулев загуби, но за всички ни е ясно – боксът е спорт, който не можеш да предвидиш. Достатъчно е един удар да попадне на точното място. И тогава обаче бях горда. Горда съм и сега, защото съм сънародничка на единствения българин успял да се изправи срещу титана Кличко.

Сега мечтата ми (а и на много българи) е да видя Кубрат Пулев на ринга срещу машината Антъни Джошуа. И съм сигурна, че Кобрата ще победи! Защото победата е в това да се усъвършенстваш и да даваш максимума от себе си. А Кобрата това го умее!“

Като заключение сме ви подготвили едни от най-хубавите мачове на Кобрата.

категории: