Как да изправим косата си в домашни условия

Как да изправим косата си в домашни условия

Специално за жените с буйни къдрици – днес ще ви представим няколко трика, с които може да изправите косата си в домашни условия, при това без да използвате преса.

Като за начало си пригответе изглаждащ продукт, кръгла четка за коса, сешоар и 30 -40 минути свободно време.

Измийте косата и я разрешете добре. Докато още е влажна нанесете изглаждащ продукт. Освен че ще спомогне за по-лесното изправяне, продуктът хидратира и защитава косата при сушене.

Пригответе си кръгла четка. Колкото по-дълга и гъста е косата, толкова по-голяма трябва да бъде четката. Поставете на сешоара специалната приставка за изправяне и започнете да сушите косата като я издърпвате на малки кичури от краищата към върха. Четката трябва да бъде поставена от вътрешната страна на кичура, а сешоарът да се държи перпендикулярно на косата. Сушете и издърпвайте по няколко пъти. Повторете процедурата, докато не изправите цялата коса.

След като сте приключили с прическата, я фиксирайте с лак за коса. Но не прекалявайте с количеството.

За да запазите ефекта на изправянето за по-дълго време, избягвайте влажността. Когато се къпете, увивайте косата с кърпа или използвайте шапка. Не прекалявайте и с ежедневното нанасяне на гел, пяна и вакса, тъй като рискувате косата да загуби обема си и да изглежда мръсна.

 

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.