Как да се отървем от тъмните кръгове под очите?

Как да се отървем от тъмните кръгове под очите?

Тъмните кръгове под очите са проблем на милиони жени по света. Причините могат да бъдат много и различни – от недоспиване, през генетична обремененост до алергия. Въпреки че не може да ги заличите напълно, дерматолозите са категорични, че изпълнявайки следните няколко препоръки неприятните петна ще избледнеят значително.

 

1. Не пренебрегвайте съня.

2. Не прекалявайте с алкохола и цигарите.

3. Използвайте хидратиращи кремове.

4. Слънцезащитните кремове също не биват да бъдат пренебрегвани, тъй като слънчевите лъчи увреждат кожата и допринасят още повече за изпъкването на проблема.

5. Използвайте специални кремове. На пазара има достатъчно продукти които намаляват тъмните кръгове под очите.

6. Изберете правилният коректор. Цветът се определя в зависимост от това колко тъмни са кръговете. При лилав оттенък на кожата около очите, изберете коректор с жълт оттенък. Ако имате зачервяване –продукт с зелен оттенък, а когато кръговете са по-скоро синкави, използвайте прасковен нюанс.

7. Когато се гримирате, първо нанасяйте основата, след това сенките за очи и накрая коректора. Третирайте и площта около засегнатата зона, за да може да постигнете равномерен тен.

8. Няма да ви навредят и някои от „рецептите на баба”.За да стимулирате кръвообръщението, обтрийте зоната около очите с кубче лед или пък си направете компрес от 1 суп.лъж. лайка и 500 грама вода. Оставете да престои 10 минути, разделете на две части – едната топла, другата студена и редувайте компресите вечер преди лягане.

 

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.