Истината за козметиката на AVON лъсна!

Истината за козметиката на AVON

Едва ли има дама, която поне веднъж не е опитала от козметичните продуктите на AVON. Лъже ли обаче компанията клиентите си и има ли нещо общо рекламата с действителността?

Отваряйки официалната страница на козметичната компания, всеки може да прочете, че от AVON са преустановили тестването на продуктите си върху животни и не изискват от своите доставчици на суровини направата на същите. Хуманитарният ми подход бе широко разгласен и дори компанията се обяви за първият козметичен гигант, който не тества продуктите си върху животни. Но истината се оказа много по-различна, пише beu.bg. Сайтът се позовава на информация от PETA, според която AVON не само, че не са преустановили тази си практика, но през 2012 са инвестирали в пъти повече за тестовете с животни.

PETA посочва, че AVON продължава да произвежда продуктите си в Китай, където вивисекцията е задължителна, убивайки около 100 000 животни годишно. През март 2013 пък е приет закон, който забранява вносът на продукти в ЕС, които са тествани върху животни. Оказва се, че AVON нарушават и него. Доказателството – надписът на голяма част от продуктите, които разкрива, че те са произведени в Китай.

Ще попитате: „Ами не е ли по-добре продуктите наистина да се тестват върху животни?”. Отговорът – НЕ! Научно доказано е, че различните химикали действат по различен начин на животните и хората. Заради различията в анатомията, физиологията, биохимията и метаболизма резултатите не са достоверни. При добра воля и желание от AVON могат да използва цял куп методи, чрез които да тестват продуктите си. Те не само, че ще дадат по-добри резултати, но и ще спасят животните.

 

категории: 

Коментари

Comment: 
Lo6o,lo6o,lo6o mnogo lo6o

Comment: 
Тези са отвратителни след като се знае това повече никога не бих си купила тяхна козметика щом са убивали животни заради това тя не че и без друго става

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.