Имотите на Георги Първанов

От години имотите на президента Георги Първанов са обгърнати от „гъста мъгла”. За това, че бившият държавен глава притежава недвижимо имущество за милиони, се говори от доста време насам.

Проверка на вестник „Уикенд” разкрива тайните  имоти на Георги Първанов и семейството му. Според изданието, президентът е горд собственик на два тузарски мезонета в центъра на София, подарени му от известен бизнесмен. Апартаментите обаче се водят на името на трети човек, който е грабнал около 28 милиона лева от обществени поръчки по време на мандата на Първанов. Според изданието, апартаментите са необитаеми, но често се посещават от съпругата на президента Зорка Първанова.

Големият син на Първанов Владимир също притежава мезонет. Луксозният имот от 213 квадрата се намира в кв. „Манастирски ливади” и според  официалните документи е закупен през 2009 година за 217 000 лева.  За изплащането на въпросното жилище, президентският син теглил заем от 160 000 лева, който трябва да изплаща в продължение на 30 години. Онова обаче, което прави впечатление е, че мезонетът е купен на „голяма промоция”. Вместо по 900 евро, квадратния метър е оценен на 519 евро.

Две години преди това пък съпругата на Първанов – Зорка купува три декара земеделска земя в Банкя.  Семейството отново успява да купи имота на три пъти по-ниска от стандартната цена (7  вместо 20 евро). Според официалната декларация, която подава президента, с въпросната покупка се стопяват спестяванията им.

Неофициално се твърди, че Георги Първанов притежава още два апетитни имота – хотел в самоковското село Белчин и мезонет в центъра на Гоце Делчев. По документи двете сгради се водят собственост на различни фирми, обобщава „Уикенд”.

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.