10 идеи за красиви и ефектни великденски яйца (СНИМКИ)

Свежи идеи за боядисване на яйца

Великден наближава! Безспорно един от най-интересните и забавни ритуали е боядисването на яйца. Днес ще ви дадем няколко идеи как да си направите красиви и ефектни великденски яйца.

„Въоръжете” се с картон, цветно блокче, флумастери и лепило, за да си направите тези интересни животни.

Цветни и много по-здрави великденски яйца ще получите, ако използвате лепило и конци.

Ако манията по Angry Birds е завладяла и вашето дете, зарадвайте го с една от тези рисунки.

Ефектните червени калинки се правят буквално за секунди с помощта на темперни бои.

Ако и тази година някои от яйцата са се счупили още по време на варенето, тази идея е за вас. За да получите ефектното яйце от снимката, просто боядисайте начупените черупки и ги залепете върху здравото  яйце.

Украсата от семена, зърнени култури и макаронени изделия също е доста интересна. Но ще ви отнеме малко повече време, докато я декорирате.За да се задържат семенцата, използвайте по-силно лепило. Основното правило, за да не се разпадне украсата още преди да сте я направили, е да изчаквате лепилото хубаво да стегне. Когато сте украсили едната половина от яйцето, оставете настрани и едва след като се убедите, че частите са слепени здраво, започнете да творите върху втората част.

Интересни и много красиви великденски яйца ще получите и ако използвате вратовръзка.  Намерете стара копринена вратовръзка, разрежете я, омотайте яйцата в нея и завържете в горния ъгъл. След това ги омотайте в парче от чаршаф или калъфка и отново завържете. Така приготвените яйца се варят 20 минути. След като се охладят достатъчно ги развържете. Получават се изключително интересни рисунки. Колкото по-шарена е вратовръзката, толкова по-красиви и пъстри стават и яйцата.

С помощта на тиксо и потапянето в различни бои пък може да създадете тези „шедьоври”.

Пъстри великденски яйца може да си направите и с пяна за бръснене. В подходящ съд изсипете част от пяната и я оцветете в различни цветове. Изчакайте сварените яйца да изстинат, след което ги овалете в цветната смес. Когато се убедите, че яйцата са обилно намазани със сместа, ги оставете настрана за около 40 минути, докато поеме боята. След това избършете остатъците от пяна със салфетка.

Боядисването с памук пък си остава класика.

Коментари

Comment: 
Много са красиви

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.