Ето го най-възрастния жител на планетата (ВИДЕО)

Александър Имич

111-годишен държи рекорда за най-стар мъж на планетата.

Живеещият в Америка Александър Имич официално е записан като най-възрастният мъж на Земята. До скоро рекордът се държеше от Артуро Личата от Италия, който почина на 24 април дни преди да навърши 112 години.

В интервю за „Ню Йорк таймс” Александър Имич споделя, че си няма представа как е доживял до заветните 111 години. „Не знам каква е тайната на дълголетието. Предполагам, че е свързана с факта, че нямам деца и съм бил активен спортист”, споделя дядото и допълва, че никога през живота си не е употребявал алкохол. Навремето пушел цигари, но от вредния навик се отказал преди много години.

Александър Имич е роден през 1903 година в Полша. През 1951 година емигрира в САЩ, където сключва брак. Съпругата му обаче умира през 1986 година. Двамата не успяват да създадат потомство, а към момента единственият жив роднина на столетника е 84-годишния му племенник. „Не знам как доживях до тази възраст. Сигурно и гените имат значение”, коментира Имич.

Наскоро за най-стария жител на планетата се обяви индиецът Махаста Мураси. Мъжът твърди, че е роден през далечната 1835 година. Или казано с други думи – към настоящия момент е на 179 години. До момента обаче не са открити доказателства, които да потвърдят думите му. (Вижте ТУК)

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.