Делян Пеевски свалил Ани Салич от ефир?

Делян Пеевски се сдоби с 15% дял в bTV и това е причината за свалянето от вечерната емисия новини на Ани Салич. Скандалното разкритие направи 1kam1.eu. Според изданието, топ-журналистката е била пратена в девета глуха с „благословията” на Пеевски, който от скоро притежавал дял в най-рейтинговата телевизия.

До сдобиването с дял в bTV се стигнало след неизплатен дълг на Красимир Гергов към КТБ – банката на ДПС. Месеци след като придобил акции в bTV, Пеевски започнал да се налага в телевизията. Под негово влияние за водеща на новото предаване „Vox Populi” била избрана именно най-успешната новинарка в телевизията Ани Салич. Целта е рейтингът на bTV да падне за сметка на ТВ7, която изцяло е собственост на медийната групировка на КТБ, твърди изданието.

Само преди няколко седмици bTV се раздели и с водещите на сутрешния блок Ани Цолова и Виктор Николаев. В публичното пространство все още се шушука, че причина за това е станало скандалното интервю с Пламен Орешарски, в което водещите се опитаха да разберат мотивите му за предложението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. (Виж ТУК)

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.