8 мита за отслабването

8 мита за отслабването

Всяка жена мечтае за перфектна фигура. В опитите да отслабнат обаче дамите често прибягват го груби грешки, които освен че не им помагат в борбата с излишните килограми, биха могли да им навлекат и доста сериозни здравословни проблеми. Днес ще ви представим 8 от най-големите заблуди, свързани с отслабването.

 

Глад, глад и само глад

Признайте си, неведнъж сте чували, че единственият начин да се отървете от излишните килограми  е гладуването. Че с глад се свалят килограми, съмнение няма. Проблемът обаче е, че веднага след приключването на строгата диета, изгубените килограми с е възвръщат, че даже и отгоре. Организмът преживява истински шок, породен от липсата на достатъчно хранителни вещества и когато започнем да се храним нормално, започва да се запасява, в случай, че сте решили да го подложите на нова стресова ситуация.

 

Пропускане на хранене

Пропускането на хранене също не е добра идея. Вместо умишлено да забравяте закуската или вечерята, хапвайте по-малко, но по-често. Много по-щадящо за организма е да приеме калориите на няколко пъти, отколкото наведнъж.

 

Водата ни кара да отслабваме

Не, пиенето на вода само по себе си не води до отслабване. Водата обаче е много важна за цялостната хидратация на организма и за правилното функциониране на органите. Често жаждата се бърка с глада, което води до прием на много повече продукти. Чаша вода преди хранене пък би помогнала да намали значително апетита, което  води до отслабване. Нормалното количество вода, което трябва да се приема на ден е между 1,5 и 2 литра.

 

Въглехидратите ни карат да пълнеем

Когато въглехидратите се консумират с мярка това няма как да доведе до напълняване. Наскоро проведено изследване показва, че намаляването на теглото при нисковъглехидратните диети не е заради ограничения прием на въглехидрати, а заради намаляването на храната като цяло.

 

Без мазнини

Ако лишите организма си изцяло от мазнини, рискувате да си навлечете доста здравословни проблеми. Те дават най-голямото количество енергия на тялото. Ограничете ги,но в никакъв случай не се отказвайте от тях.  Когато купувате храна, етикирана като „ниско съдържание на мазнини” задължително погледнете и количеството на захарта,  тъй като в доста от въпросните храни тя е в доста голямо количество.

 

Маргарин вместо масло

В действителност маргаринът съдържа по-малко наситени мазнини от маслото, но това него прави по-полезен.  Разликата между маслото и маргаринът е, че последният съдържа хидрогенирани мазнини, които могат да бъдат много по-вредни от наситените.

 

Хапчетата за отслабване помагат

Ефект има, но само докато ги пиете. Само с хапчета обаче не може да се отслабне, по-скоро тяхната цел е да запази теглото. Приемайте ги само по лекарско предписание, в противен случай рискувате да си навлечете проблеми със стомаха или бъбреците. Вълшебен продукт, който да ни накара да отслабнем няма!

 

Тренировки веднъж в седмицата

Много от дамите си мислят, че ако веднъж в седмицата посетят фитнес залата, проблемите им с наднорменото тегло ще останат в миналото. Голяма заблуда! За да поддържате перфектна фигура трябва да изразходвате повече калории, отколкото приемате. Ефектът може да постигнете и без да посещавате фитнеса. За целта избягвайте приема на полуготови и преработени храни, изкуствените подсладители, храните, богати на скорбяла и рафинирано брашно, както и алкохол. Движете се най-малко по 150 минути на седмица – ходене пеш, изкачване на стълби, разходки сред природата.

 

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.