6 урока, които всяка жена трябва да предаде на наследницата си!

Уроците, които всяка жена трябва да предаде на дъщеря си

Има неща, на които само една майка може да научи дъщеря си. Това са някои от уроците за любовта, които всяка жена е длъжна да предаде на наследницата си, за да я изгради като силна и самоуверена млада дама, която е готова да грабне живота си в ръце.

Ти си най-важната!

Урокът, който трябва да бъде преговарян ежедневно!  Още от най-ранна детска възраст, момичетата трябва да имат изградено самочувствие, да бъдат уверени в действията си и да разберат, че трябва да уважават преди всичко себе си. Научете детето си, че всеки, който се опитва да го убеди в противното, няма място в живота му.

 

Любовта е сложна, а приказките са писани от мъже…

За това, че любовта е сложна и идеални взаимоотношения няма, може да говорите с дъщеря си часове, месеци и дори години наред. Болката от първата раздяла обаче я оставете да изживее сама. Нека тя да знае, че винаги ще има рамо на което да се опре в трудни моменти, но какво е склонна да понесе може да разбере едва когато го преживее. В живота не е като в приказките, а и приказките са писани от мъже…

 

Не губи себе си в една връзка!

Често в името на любовта, жените пренебрегват собствените си интереси.Обяснете на порасналата си дъщеря, че няма да бъде по-лоша майка или съпруга, ако продължи да води социален живот и да се вижда със старите си приятелки дори и след брака.

 

Бъди с правилния човек!

Научете дъщеря си, че човекът, с който ще изгради живота си трябва да я обича и уважава, че нейното мнение няма да бъде глас в пустиня. Ако с думите и делата си един мъж потиска жената, значи не е правилният.

 

Не бъди жертва!

Обяснете на момичето си,  че  никога и при никакви обстоятелства не бива да жертва себе си. Ако не се чувства щастлива и пълноценна в една връзка, винаги може да си тръгне. Оправданията от рода на „Ще остана с него заради децата”, „С него съм, защото всички го очакваха” и т.н.  не са най-правилните.

 

Бракът е низ от възходи и падения

Добре е да я подготвите и за изпитанията, на които ще я подложи бракът. Не винаги нещата ще бъдат такива, каквито й се иска, но пък след всеки залез, изгрява слънце.

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.