5 мита за гримирането

Днес ще оборим пет от най-разпространените митове за гримирането. Сигурни сме, че няма жена, която поне веднъж не се е сблъсквала с тези „безценни” съвети.

 

Гримът е вреден

От незапомнени времена битува схващането, че ежедневното третиране на лицето с грим е вредно. Лъжа! Истината е, че гримът предпазва кожата от изсъхване, от слънчевите лъчи и вятъра и въобще от цялото вредно въздействие на околната среда.

 

Почистване на лицето само с вода

Признайте си, чували сте, че когато не се гримирате е достатъчно да почистите кожата на лицето си само с вода. И това не е вярно по простата причина, че използвайки само вода почистването е повърхностно. Използвайте специализираните лосиони, които освен че почистват доста добре, не нарушават киселинния баланс на кожата.

 

Фон дьо тенът решава кожните проблеми

В стремежа си да прикрият недостатъците на кожата, много жени прекаляват с фон дьо тенa. А истината е, че колкото повече пластове нанасяте, толкова по-плътна става „маската”, която си слагате. Здравословното хранене е в основата на красивата кожа.

 

Очите се уголемяват с черен молив

Точно обратното! Когато очертаете очите с черен молив, създавате илюзията, че са по-малки. Използвайте светъл молив, когато искате да акцентирате върху очите.

 

Плътни мигли се постигат с няколко слоя спирала

Колкото повече спирала нанасяте, толкова повече миглите се сплъстяват и вместо да блеснете с плътни мигли, погледът става неестествен. Нанасянето на два слоя е напълно достатъчно. За да създадете по-добра база за спирала, непосредствено преди да започнете с гримирането, напудрете леко миглите.

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.