5 мита за целулита

Митове за целулита

Целулитът е проблем на милиони жени по света. В опитите си да се справят веднъж завинаги с това, дамите несъмнено се сблъскват с пет от най-разпространените митове.

 

Кремове

Пазарът „прелива” от козметични продукти, които гарантират премахване на целулита. И вие сте пробвали някои от тях, нали? Истината е, че не виждате резултатите, просто защото целулитът не е проблем на кожата.

 

Липосукция

Също както при кремовете и геловете, прибягвайки до липосукция, ще намалите банковата си сметка, но не и целулита. Тази процедура премахва мастните натрупвания, които са разположени по-дълбоко, отколкото целулита.

 

Целулитът е генетично заложен

В опитите си да се успокоят жените, които страдат от „портокалова кожа”, често използват клишираното оправдание, че целулитът е генетично заложен. Истина е, че и при майката, и при дъщерята може да се наблюдава неприятния проблем, но генетиката няма нищо общо с това.

 

Това е проблем на пълните жени

Голям процент от дамите, които страдат от целулит не са с наднормено тегло. Ако сте решили да лекувате целулита с диета, не чакайте резултати. Правилното хранене може да предотврати появата му, но е немислимо да го премахне, когато вече се е появил.

 

Целулитът остава завинаги

И това не е вярно! Целулитът не само, че може да се премахне напълно, но и на всяка възраст. Мит е, че с течение на годините премахването на целулита е невъзможно.

 

Вместо да разчитате на знайни и незнайни козметики и скъпи процедури, просто спортувайте. Съществува серия от упражнения, които са съсредоточени върху повдигане, оформяне и тонизиран на мускулните слоеве.

 

 

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.