5 неща, които никога не трябва да правите във Facebook

Facebook

Facebook може да ви изиграе доста лоша шега…

В последните няколко години социалните мрежи станаха толкова популярни, че ако се огледате около познатите си ще преброите на пръсти, хората, които нямат профил във Facebook. Социалните мрежи обаче могат да ви изиграят доста лоша шега, особено когато си търсите работа. Английско изследване сочи, че 39% от работодателите се допитват до Facebook, за да добият ясна представа за личността на кандидата и да вземат решение, дали да му дадат мечтаната работа.

Ако не искате да попаднете в графата „Отхвърлени заради Facebook” е добре да обърнете внимание на следните „дребни” детайли, които ви представят в негативна светлина:

 

Скандални снимки

Едва ли има работодател, който би наел интернет маниак, който залива социалната мрежа със скандални и неприлични снимки?

 

Коментари

Коментарите, които поставате на стената си, на профилите на приятели или на различни уеб сайтове също разкриват доста от личността ви. Признания от рода на „Вчера как се напих…”, не правят добро впечатление на останалите, особено на бъдещия ви работодател, който си няма идея, че подобна изцепка ви се случва веднъж в годината. Вулгарният език, също не би ви донесъл положителна точка.

 

 Правопис

Човек, който не знае основните правописни правила на родния си език, също няма шанс да работи в престижна фирма.

 

 Хленчене

Със сигурност няма да направите добро впечатление,  ако отваряйки Facebook бъдещият шеф се натъкне на куп постове, в които се оплаквате, хленчите и все сте недоволни от живота

 

„Мразя шефа!”

Никога не си позволявайте да коментирате бившите си началници в социалната мрежа. Има ли смисъл да обясняваме защо?

 

 

Tags: 
категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.