Стефан Данаилов проговори за коварното заболяване

Стефан Данаилов лекува лимфома

Лимфома, а не левкемия е диагнозата на Стефан Данаилов. Дни след като медиите гръмнаха с новината за тежкото здравословно състояние на актьора, бившият министър на културата даде първото си интервю.

„Не смятам да вдигам бялото знаме, не ме изпращайте толкова бързо”, заяви пред вестник „Преса” Ламбо. Пред изданието, актьорът призна, че за злокачественото заболяване е разбрал в средата на ноември. Месеци наред Стефан Данаилов лекувал  тежка хрема, ходил при различни доктори, но никой не могъл да разбере какъв е проблемът. „Даже се пошегувах, че давам 2000 лева на този, който излекува хремата ми”, заяви Ламбо и призна, че един ден, докато гледал поредната серия на „Фамилията”, забелязал, странна подутина от лявата страна на шията си.

„Инстинктивно се пипнах и усетих, че целият лимф е надут”, споделя Данаилов. За ужасната диагноза пръв се досетил д-р Емил Райнов. Двамата били в кабинета на БСП и Ламбо споделил за проблема си. Лекарят веднага го изпратил да си направи кръвни изследвания, а няколко дни след това била направена и биопсия, която потвърдила раковото заболяване.

Към момента Стефан Данаилов редовно ходи на химиотерапия и не смята да се предава. „Радвам се, че косата ми не пада”, споделя с усмивка Ламбо. По думите на лекарите, заболяването е открито в начален стадий и има големи шансове за пълното му излекуване.

 

категории: 

Коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.